Over mij

INTRODUCTIE

Van jongs af aan ben ik al bezig met beelden maken. Ik begon op mn 6e toen ik een roze camera met rolletje kreeg op mijn verjaardag. Ik kan me het gevoel nog goed herinneren hoe het was om door de kijker te kijken en beelden te creëren. Ik was ook altijd bezig met filmpjes maken. Grappige reclame filmpjes, het nieuws en rondleidingen toen ik nog op de basisschool zat. Later werden dit serieuze filmpjes die ik maakte voor school over mijn stages en van mijn reizen. En hier begon mijn passie vorm te krijgen. De combinatie van dieren, natuur en fotografie/filmen zorgden ervoor dat ik me steeds verder ontwikkelde als beeldmaker.

Ik heb de opleidingen tot manager dierverzorger en beroepsfotograaf gevolgd. Na mijn studie maakte ik mijn eerste grote reis. De bestemming was Thailand. Hier heb ik in een olifantenopvang gewerkt en een maand lang rondgereisd door heel Thailand. Ik ben door deze ervaring zo enthousiast geworden dat ik dolgraag meer van de wereld wil zien en fotograferen om mensen te inspireren.

AWARDS

Er zijn tegenwoordig enorm veel fotografie websites met communities en fotografiewedstrijden en als fotograaf is het erg leuk en leerzaam om daaraan mee te doen. Je vindt er niet alleen inspiratie, maar je krijgt ook een idee of je goed op weg bent met je fotografie. Zo ben ik actief op de website van Columbus Travel (hét reismagazine van Nederland). De community op deze website is geweldig (als je een leuke community zoekt om je foto’s mee te delen dan raad ik deze 100% aan!). De redactie van Columbus Travel organiseert af en toe wedstrijden en geeft regelmatig Rode Sterren aan de aller beste reisfoto’s. Fotojeanique heeft er al tientallen gewonnen. Het is een geweldig gevoel om al die reacties te lezen van de andere fotografen en om waardering te krijgen voor je foto’s van de redactie die bestaat uit professionele fotografen.  

Viewbug is ook zo’n bekende community website waar je foto’s op kunt plaatsen en mee kunt doen aan talloze wedstrijden en challenges. Ook kun je je eigen challenges opzetten waarbij mensen hun foto’s kunnen insturen en kies jij de winnaar. Een erg leuke en inspirerende website. Ook hier kun je awards ontvangen van zowel de community als professionele fotografen en Fotojeanique heeft ook hier tientallen awards ontvangen van professionele fotografen en 950+ awards van mede community leden. 

PUBLICATIES

Ik doe elk jaar mee aan de National Geographic fotowedstrijd. Het leuke van deze wedstrijd vind ik dat je, naast het winnen van de wedstrijd, ook een kans hebt om in de scheurkalender te komen. Tot nu toe zijn twee van mijn foto’s uitgekozen: “Olifant in de Regen” stond in de scheurkalender van 2018 en “Pinguins in Betty’s Bay” staat in de kalender van 2021, een enorme eer!

Op 5 januari was de Prijsuitreiking voor de Fotowedstrijd Westerwolde. Vorig jaar won ik de 2e prijs met mijn “Schotse Hooglander in Ter Borg” en was de prijsuitreiking op het gemeentehuis in Wedde. Dit jaar was de uitreiking vanwege Corona via Zoom, maar daardoor niet minder spannend. Ik had mijn foto “Kanoën op de Westerwoldse Aa” ingestuurd en stond daarmee in de finale. Ze maakten de uitreiking erg spannend en ik was heel blij te horen dat ik de Eerste Prijs had gewonnen! De foto staat dit jaar in de Gemeentegids en ik ontving een geldbedrag en een mooi boeket.   

National Geographic publications

VIEWBUG AWARDS

Rode Sterren awards Columbus travel
error: This photo is protected against copying. If you want to order this photo please send me a mail for more information. info@fotojeanique.nl