Over mij

INTRODUCTIE

Van jongs af aan ben ik al bezig met beelden maken. Ik begon op mn 6e toen ik een roze camera met rolletje kreeg op mijn verjaardag. Ik kan me het gevoel nog goed herinneren hoe het was om door de kijker te kijken en beelden te creëren. Ik was ook altijd bezig met filmpjes maken. Grappige reclame filmpjes, het nieuws en rondleidingen toen ik nog op de basisschool zat. Later werden dit serieuze filmpjes die ik maakte voor school over mijn stages en van mijn reizen. En hier begon mijn passie vorm te krijgen. De combinatie van dieren, natuur en fotografie/filmen zorgden ervoor dat ik me steeds verder ontwikkelde als beeldmaker.

Ik heb de opleidingen tot manager dierverzorger en beroepsfotograaf gevolgd. Na mijn studie maakte ik mijn eerste grote reis. De bestemming was Thailand. Hier heb ik in een olifantenopvang gewerkt en een maand lang rondgereisd door heel Thailand. Ik ben door deze ervaring zo enthousiast geworden dat ik dolgraag meer van de wereld wil zien en fotograferen om mensen te inspireren.

AWARDS

Er zijn tegenwoordig enorm veel fotografie websites met communities en fotografiewedstrijden en als fotograaf is het erg leuk en leerzaam om daaraan mee te doen. Je vindt er niet alleen inspiratie, maar je krijgt ook een idee of je goed op weg bent met je fotografie. Zo ben ik actief op de website van Columbus Travel (hét reismagazine van Nederland). De community op deze website is geweldig (als je een leuke community zoekt om je foto’s mee te delen dan raad ik deze 100% aan!). De redactie van Columbus Travel organiseert af en toe wedstrijden en geeft regelmatig Rode Sterren aan de aller beste reisfoto’s. Fotojeanique heeft er al tientallen gewonnen. Het is een geweldig gevoel om al die reacties te lezen van de andere fotografen en om waardering te krijgen voor je foto’s van de redactie die bestaat uit professionele fotografen.  Neem hier een kijkje op mijn Columbus Travel profiel.

Viewbug is ook zo’n bekende community website waar je foto’s op kunt plaatsen en mee kunt doen aan talloze wedstrijden en challenges. Ook kun je je eigen challenges opzetten waarbij mensen hun foto’s kunnen insturen en waar jij de winnaar uit kiest. Een erg leuke en inspirerende website. Ook hier kun je prijzen winnen en awards ontvangen van zowel de community als professionele fotografen en Fotojeanique heeft ook hier tientallen awards ontvangen van professionele fotografen en 1600+ awards van mede community leden. 

PUBLICATIES

Ik doe elk jaar mee aan de National Geographic fotowedstrijd. Het leuke van deze wedstrijd vind ik dat je, naast het winnen van de wedstrijd, ook een kans hebt om in de scheurkalender te komen. Tot nu toe zijn twee van mijn foto’s uitgekozen: “Olifant in de Regen” stond in de scheurkalender van 2018 en “Pinguins in Betty’s Bay” staat in de kalender van 2021, een enorme eer!

Op 5 januari was de Prijsuitreiking voor de Fotowedstrijd Westerwolde. Vorig jaar won ik de 2e prijs met mijn “Schotse Hooglander in Ter Borg” en was de prijsuitreiking op het gemeentehuis in Wedde. Dit jaar was de uitreiking vanwege Corona via Zoom, maar daardoor niet minder spannend. Ik had mijn foto “Kanoën op de Westerwoldse Aa” ingestuurd en stond daarmee in de finale. Ze maakten de uitreiking erg spannend en ik was heel blij te horen dat ik de Eerste Prijs had gewonnen! De foto staat dit jaar in de Gemeentegids en ik ontving een geldbedrag en een mooi boeket.   

LAATSTE NIEUWS OVER PUBLICATIES EN PRIJZEN

Publicatie in het boek Landschapsbiografie van Westerwolde

Een prachtig boek over het Westerwoldse Landschap en zijn geschiedenis
07-10-2021

Eeste prijs in de All about Baby’s fotowedstrijd

Een fotowedstrijd georganiseerd door Viewbug
13-09-2021

Penguins in Betty’s Bay staat in de National Geographic Scheurkalender 2021

Een kalender die volledig is gevuld met de beste foto’s van deelnemers aan de National Geographic Fotowedstrijd 2020
22-02-2021

Publicatie in het boek Je Brein Vitaal

Een boek geschreven door orthomoleculair natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga
25-01-2021

Eeste prijs in de fotowedstrijd van de Gemeente Westerwolde

Elk jaar organiseerd de Gemeente Westerwolde een fotowedstrijd. Winnaars krijgen een publicatie in de gemeentegids en een geldprijs
05-01-2021

Fotojeanique staat in de krant

In 2019 reisde Fotojeanique af naar Thailand om daar een olifantenopvang te helpen opzetten en dit vast te leggen in video- en fotomateriaal
14-05-2019

Publicatie in het tijdschrift Columbus Travel Magazine

De foto ‘Tropisch Paradijs” staat in Columbus Travel Magazine
mei 2019

Olifant in de Regen staat in de National Geographic Scheurkalender 2018

Een kalender die volledig is gevuld met de beste foto’s van deelnemers aan de National Geographic Fotowedstrijd 2017

Rode sterren ontvangen van Columbus Travel Magazine

Foto’s die een Rode ster hebben ontvangen van Columbus Travel Magazine

Awards ontvangen van Viewbug

Foto’s die een Award hebben ontvangen op Viewbug

National Geographic publications

VIEWBUG AWARDS

Rode Sterren awards Columbus travel
error: This photo is protected against copying. If you want to order this photo please send me a mail for more information. info@fotojeanique.nl