Publicatie in Landschapsbiografie van Westerwolde

Publicatie in het boek: Landschapsbiografie van Westerwolde

Een paar maanden voordat het boek uitkwam, ontving ik een mail met een leuke vraag. Eén van de auteurs van het boek Landschapsbiografie van Westerwolde wilde graag mijn foto Kanoën op de Westerwoldse Aa kopen. Ze hadden mijn foto voorbij zien komen via de Gemeente Westerwolde en ze wilden deze foto dolgraag opnemen in het boek. Wat een fantastisch nieuws! Het boek is nu te koop in verschillende winkels.

Het meest complete landschapsboek van Nederland

Na drie jaar voorbereiding verschijnt op 7 oktober 2021 de Landschapsbiografie van Westerwolde, een rijk geïllustreerd en wetenschappelijk verantwoord publieksboek van meer dan zeshonderd pagina’s. Dit boek neemt de lezer mee in de ontstaansgeschiedenis, de kwaliteiten en de toekomstmogelijkheden van het Westerwoldse landschap. Samen met fotografen, dronefotografen, tekenaars en een vormgever is er een boek ontstaan dat zonder overdrijving het meest uitgebreide en complete landschapsboek is dat tot dusverre in Nederland is verschenen.

Het boek gaat niet uitsluitend over het landschap, maar is ook een biografie over de mensen. Tientallen generaties bewoners, voorbijgangers en buitenstaanders, hebben het landschap in de loop der tijd gemaakt tot dat wat het nu is, en doen dat ook nu en in de toekomst. De Landschapsbiografie geeft een compleet overzicht van het unieke landschap en rijke geschiedenis van Westerwolde. De eerste exemplaren zijn op 7 oktober 2021 aangeboden aan burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde en aan gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen. Lees het artikel van Dagblad van het Noorden hier.

error: This photo is protected against copying. If you want to order this photo please send me a mail for more information. info@fotojeanique.nl